Tag Archives: hola2

only for her

Standard

hola2…

seperti selalu, banyak yang aku nak ceritakan tapi mood dan masa nak menulis yillekkk..haha.

currently sibuk sikit menjaga my kiut miut doter. sanggup aku sacrifice 2 bulan gaji  amek unpaid leave semata2 untuk anakanda tersayang. oh, sungguh x sanggup rasanya nak hantar irdina ke nursery lagi sebab rasa macam kecik sangat. nnti da 5 ke 6 bulan baru ready nak lepaskan dia ke nursery. itupun nak kena survey betul2. abah irdina kata x kesah la berapa pon harga asalkn nursery tu certified dan pengasuhnya terlatih. FYI, abah irdina is more concern & cautious than me. bukan ummi irdina ni x concern & cautious tapi abah dia yg lebih because he really love his princess. ya la kan, risau jugak kalu apa2 jadi kt anak kita.ingat senang ke nak mengandung, menghadapi morning sickness yg horrible dan beranak.lepastu, org lain sesuka hati ja wat anak kita macam2.hukhuk

as of now, merasa la aku tugas seorang fulltime housewife.haha.fulltime la sangat.rumah x sempat jugak nak dikemas sepenuhnya.sekarang irdina tidoq x la lama sgt. pastu bangun nak main2.pastu nenen2 tidoq…tidoq pulak nak kna henjut buainya sentiasa.kalu tinggal, kompem dia terjaga.nak beli spring bermotor tu mau bangkrap abah.haha.dah la ummi baru pau babybjorn minggu lepas.adeh..solutionnya, ummi la henjut irdina sampai lebam.hakhak..

kenapa ummi pau abah babybjorn??sebabbbb senang nak bawak irdina pi holiday.heee.walaupon mahal tapi sangat berbaloi okeee..hari tu dah nak oder kat mommy amalini. murah dari kedai tapi bajet xdak lagi time tu. terpaksa la rilek dlu.hukhuk.kalu x mesti lagi sep. irdina pon sangat suka duduk dlm bjorn.nampak sgt selesa..kalu camtu bule la kita p korea kan.hekhek.x sempat lg nak snap gmbar irdina dlm bjorn.sangat orennnnn okee..mula nak amek pink tapi bila pikir2 balek mana tau adeknya nnti lelaki **awalnya berangan.haha** mcm x seswai plak.so, amek la oren.universal la kan?heee

oke lah.apa lagi aku nak merapu yaa??oh ya, hujung minggu tadi sempat lepak rumah aunty doory, yani & pikah kt tmn melati. thanks to my petomsss for the souvenir from korea. 🙂 ada rezki nnti aku pulak nak pi korea.sape nak ikot lagii??hehe.

daaadaaaa for now. 😛