Category Archives: Uncategorized

migrate

Standard

halo2 hai2 my dear readers,

mulai hari ini, blog aku dah berpindah ke blogspot. bukan wordpress lagi dah. syg jugak rasanya tinggalkn wordpress ni memandangkn aku start berblogging dari sini. tapi apakan daya, wordpress sgt limited utk nk edit & tambah widget.bnyk yg x compatible.so, aku amek keputusan utk berpindah.hehe.nasib baik semua post kat sini boleh export ke blogspot..hoyeahh.tapi aku xkan delete yg ada kt sini.semuanya kenangan tuuu…heee

wah, dah panjang membebel tapi link ke blog baru x bg pon lagi.haha.oke la, ni link to my new blog.

happy reading!!mmmuuaahhh!! 😛

Advertisements

Yeaaa!!!!!

Standard

Hoyeahhh!!!!

Pada hari ini, 27/02/2012, di petang suam2 kuku, anak ummi, Irdina Nazihah ni, for the first time dah boleh meniarap!!!

Ummi n abah nyeww ni so la the very mery excited.semangat bersorak bg support..irdina lg semangat la kona badan.hee.pandai anak ummi ni.dia nak tunjuk jugak kat abahnyeww dia da bleh meniarap seblum abah balik kl.hee

Sayangnya x sempat nak snap gambar dia. Tu la, seronok sangat bersorak sampai kamera x sempat nk amek.tsk..tskk..lepas ni kamera mesti sentiasa di tangan la.haha

X sabaq menunggu hari esok.seronoknya dapat tengok perkembangan anak depan mata.ahaaa..nak sambung unpaid leave sampai setahun bole x?heee

salam 2012

Standard

Assalamualai k um..

Dah seminggu masuk tahun 2012 kan.bnyk menda yg aku nk story tp masa n keadaan yg x berapa nak mengizinkan..huu.InsyaAllah, nnti aku try apet ya….

2011 paling bermakna untuk aku.

Lots of joy n happiness yg membawa perubahan paling besar dalam hidup aku.

11.11.10 menjadi isteri kepada mohd iqbal

Feb 2011 -konfem mengandung 5 minggu

Feb 2011-Oktober 2011 – Mengharungi perjalanan suka duka membawa seorang hamba Allah di dlm rahim selama 9 bulan.

17 Oktober 2011 – melahirkan Nur Irdina Nazihah **permata hati ummi dan abah selamanya**

image

sleep very nyenyak atas ummi.hee

Who knows i will get married at 23 and be a mummy at 24 years old!!Syukur sangat2!! Terima kasih ya Allah di atas segala kurniaanmu ini.

Sekarang dah 2012. I need to plan ahead for our baby girl. Irdina makin membesar. Ummi n abah always prepare the best for you. Semoga apa yg aku ada sekarang berkekalan dan menjadi lebih baik..

Happy 2012 to all readers yg sudi membaca blog picisan aku yg merapu n ntah hapa2 nih.haha

P/s:thinking of migrating to blogspot pulee..hmm

our princess

Standard

salam…

holaa!!miss me?haha.
i’m back for a while.sementara baby tengah tdoq guling2 atas aku ni,
sempat la aku nak apdet skit2 blog nih.hee.sekarang sude pandai nak memerap kat umi dia nih.haiyoh.

Alhamdulillah, selamat sudah melahirkan our cutest princess 3 minggu lepas.

Nur Irdina Nazihah bt Mohd Iqbal
17/10/11
3.13 kg, 50cm
Delivered thru EM LSCS 😦

Terkilan jugak x dapat nak kuaqkan irdina ikut pintu.mgkn mmg dah tersurat irdina kuaq ikut tgkap.hehe.xpa2, utk anak2 yg akan datang, akan sedaya upaya kuaqkan ikut pintu. **lambat lagi okee.hoho** walopon kena operet,tapi merasa jugak la aku sakit nak bersalin smpai pintu rahim dah tebukak 7 cm. Sakitnya tu mau tau la..org yg dah besalin kompem tau kan..oleh sebab kpla baby masih tinggi,xmo masuk jalan maka tepaksalah kena operet.aku pn redha ja time tu sbb dah x tahan sgt dah rasa.so, crita time besalin nnt aku karang sbb ni guna hp hubby..ssh nak taip.hukhuk

hari ni hari ke-26 aku berpantang n baby pon dah berumur 26 hari. 😛 18 days to go utk abih pantang..eee, x sabaqnyaaa nak kuaq jalan2 bawak irdina.I’m proud to be a mother.byk dugaan n cabaran nk menjaga anak yg kecik ni.nasib baik irdina anak yang baik dan senang diurus.really love my baby!!

Oke la, smpai sini saja dulu.len kali apdet lg.gambar irdina nnt aku share.bye2 :p

11.11.11

Standard

To my precious husband:

Happy 1st Wedding Anniversary!!
Thanks for being the most wonderful husband.
You give me all the joy and happiness.
I love u so much and always love you forever.
Semoga rumahtangga kita berkekalan hingga ke akhirnya.

From:
Your beloved wife 🙂

midnight hungry

Standard

skrg da pukul 12.39 menet tgh malam n me soo the very hungry.huu.tu la, td mkn nasi briyani kt pt muntaq skit jaa walopon sedap.nk wat cmna, x lalu nk mkn bnyk.lg plak perut tgh x sedap sbb angin.huu.hari ni x terkareb lg.salunya awai2 pg lg dah cr jamban.haha**blum nak terberanak lg yaa.hakhak**
So, hubby la jadi mangsa aku yg kena kuaq tgh2 mlm p cr beger.sebbek mlm ni balik alma.ole itu, bnyk lg gerai beger tepi jalan yg masih bukak.hee.series lapaq gilas nih.
bby plak x reti nak duk diam.sgt aktip di malam hari sjak akhir2 ni.haih, bila la anak ibu nih nak kuaq.x sabaq dah rasanya nak main ngn ank ibu nih.huu..abah tu lg la x sabaq2.hr2 pujuk bby kuaq.hehe.bby masih siok duk dlm perut ibu nih.hee.ibu lg suka ank ibu ni aktip.at least i know u there and healthy. 🙂

oh, mana beger nih x sampai2 lg..lapaq siuttt..

my october

Standard

hola holaaaaaa….

ni mebi entri last aku sementara aku masih ada internet access kat kampung nih.hehe.skrg da masuk 37 minggu.baby da full term n bila2 masa saja baby akan keluar **eksaitednyaaa(+nevess)..hee** plan asal nak start maternity leave 10/10/11. tapi disebabkan oleh aku mengalami pelvic pain yg melampau, dokter x bg aku pi keja dah n dia bg mc smpai la start maternity leave aku tu. lagi pulak baby dak cukup matang n dokter kata bila2 masa aku boleh deliver.

So, hubby akn blik SK sorang2.wuu.cedih2.ikutkn hati nk ikut tapi semua org x bg sbb takut aku terberanak tgh jalan.hakhak.ole itu,stand by ja la kt kg.ujung mggu ni hubby akn blik lg.cian dia asek ulang alik.walopon dah besa tapi penat kutt.huu..aku plak dah lama berangan nk p konvo adik aku n petom ujung mggu nih.mmg x dapat lee..huu.cedih lagiii..wuwu.

Oke la, nk bebel banyak2 pn da x larat.next week kalu aku x deliver lagi n balik mai alma, leh la aku update lg.kt alma ada tenet.hee..kt tg pendang xdak tenet sbb org suka curi kabel tm.huhuh..okies, baibai for now. Doakan aku selamat melahirkan baby yg kiut miut dan sehat semuanya.

P/s: mintak2 la hubby subscribe no celcom data plan kt aku.leh dpt bb pree satu.leh update live from tg pendang.hoho