Category Archives: *home*

maksu kayoo!!haha

Standard

hoyeahhh!!!

maksu irdina kayo..baru dapat duet MARA riban2.oleh iu mari kita pow dia cukup2.haha.haritu janji nak bagi hadiah kat irdina kannnn…jangan buat2 lupa yaa.hahaha.

memandangkan hujung minggu lepas satu family ada, so amat seswailah kita pow maksu irdina ni..haha.ingat nak ajak makan ikan bakar kat penang, tapi kesian la pulak kan.menangeh maksu dia satgi.haha.tunggu ummi irdina dpt bunus **banyak mn la nak dapat kali ni..iskisk**, nnti ummi belanja makan sana.hooohooo.oleh itu, kali ni maksu irdina belanja makan di secret recipe.**pt buntaq dah makin maju..ada secret recipe woo…woottt woottt**dah la.maleh nak stori panjang2. nak tempek gambar ja.mari layann.. 😛

mengantuk pulok irdina ni..**ya la, patutnya time irdina tidoq tu.isk isk**

muka orang kaya.haha

choc cheese berries. our fav.

chicken parmigiana

noodle in tom yum soup

pan grilled dory with lobster sauce**x sedap.**

muka hepi sebentar.haha

sayang budok nih!!mmuuahhhh!!!

okeee…sekian saja laporan makan2 kali ni..**ya la tewwww**

baibai.

mandi manda

Standard

holaaaa!!!

lamanya x bukak & update blog. maklumla, duduk kat kampong xdak internet.jadi orang gua sekejap.haha. miss me??bluekkkk..bajet pemes lak orang nak rindu2 kannn..

bes gila la duk rumah nh.x yah pening2 pikir keja, penat2 nak pi keja.sebulan lagi cuti wehh tapi pejam celik pejam celik sat saja sbenarnya.isk3.irdina pulak makin manja ngan ummi dia nih.hee.**ummi sukaa!!!**dah 4 bulan okeee anak dara kecik aku nih. x lama lagi dah boleh start solid food.eksaited2 nak masak utk anak pulak.hee.

irdina dah mula nak pusing2kan badan nak menerap.asik pusing kiri, ikut abah lettewwww.suh pusing kanan x reti.haha.gigi pon mungkin da mula nak tumbuh kot sbb skrg nih asek kemam2 mulut **mcm org makan asam tuuu**.gatei gusi kot gamaknya. dah belikan teether tapi irdina x reti nak pegang lagi.haha.comel la budak ni.seryes rasa nak geget2. :))

peberet aktibiti di kala tengah hari yg panasss

semalam kami ikot opah n tok ki irdina p gerik, rumah sepupu abah irdina kat felda tawai. saja jalan2 n makan2 gitewww.. rupanya ada tempat mandi manda juge tapi bukanlah air terjun. tempat tu macam tempat tadahan yg dibuat untuk tahan air bukit.so,jadi la kolam utk mandi manda gitewww.1st time bwk irdina p tempat2 cenggitu. seblum ni asek bawak p soping complex ja..tergedik2 ha seronok budak nih. cuaca sekarang yg panas memang seswai p tempat2 mcm ni.

nak bagi irdina mandi satu badan rasa macam sejuk sgt la pulak air tu. so, wat lap2 muka, kepala, tangan n kaki sajalah. tunggu irdina besaq ckit baru ummi bawak pi plak taw..siap ummi bg berenang lagi.dengan ummi sekali terjun nnti.haha. abah irdina celup2 kaki dia dalam air, mendepang2 tangan tu seronok.haha.

suka sangat geget bjorn dia tu smpai basah. ummi plak pandai tetinggai bip dia.isk2.**sememeh betui ummi hang nih.isk3..pst pst..gemok ke aku??hukhuk**

nini cokolat celup..celup2 kaki dia..hehe

boring2 sambil teman abah mandi.

heh, seronoknya abah irdina ni mandi.jeles2!!

yaaaa…itu saja cerita weekend yang lalu.actually, banyak lagi sweet moment yg aku nak share tapi nanti2 la. nak wat menda lain dulu.hehe..sekian saja utk kali ni, nnti apdet lagi yaaa..daaaa.. 🙂

only for her

Standard

hola2…

seperti selalu, banyak yang aku nak ceritakan tapi mood dan masa nak menulis yillekkk..haha.

currently sibuk sikit menjaga my kiut miut doter. sanggup aku sacrifice 2 bulan gaji  amek unpaid leave semata2 untuk anakanda tersayang. oh, sungguh x sanggup rasanya nak hantar irdina ke nursery lagi sebab rasa macam kecik sangat. nnti da 5 ke 6 bulan baru ready nak lepaskan dia ke nursery. itupun nak kena survey betul2. abah irdina kata x kesah la berapa pon harga asalkn nursery tu certified dan pengasuhnya terlatih. FYI, abah irdina is more concern & cautious than me. bukan ummi irdina ni x concern & cautious tapi abah dia yg lebih because he really love his princess. ya la kan, risau jugak kalu apa2 jadi kt anak kita.ingat senang ke nak mengandung, menghadapi morning sickness yg horrible dan beranak.lepastu, org lain sesuka hati ja wat anak kita macam2.hukhuk

as of now, merasa la aku tugas seorang fulltime housewife.haha.fulltime la sangat.rumah x sempat jugak nak dikemas sepenuhnya.sekarang irdina tidoq x la lama sgt. pastu bangun nak main2.pastu nenen2 tidoq…tidoq pulak nak kna henjut buainya sentiasa.kalu tinggal, kompem dia terjaga.nak beli spring bermotor tu mau bangkrap abah.haha.dah la ummi baru pau babybjorn minggu lepas.adeh..solutionnya, ummi la henjut irdina sampai lebam.hakhak..

kenapa ummi pau abah babybjorn??sebabbbb senang nak bawak irdina pi holiday.heee.walaupon mahal tapi sangat berbaloi okeee..hari tu dah nak oder kat mommy amalini. murah dari kedai tapi bajet xdak lagi time tu. terpaksa la rilek dlu.hukhuk.kalu x mesti lagi sep. irdina pon sangat suka duduk dlm bjorn.nampak sgt selesa..kalu camtu bule la kita p korea kan.hekhek.x sempat lg nak snap gmbar irdina dlm bjorn.sangat orennnnn okee..mula nak amek pink tapi bila pikir2 balek mana tau adeknya nnti lelaki **awalnya berangan.haha** mcm x seswai plak.so, amek la oren.universal la kan?heee

oke lah.apa lagi aku nak merapu yaa??oh ya, hujung minggu tadi sempat lepak rumah aunty doory, yani & pikah kt tmn melati. thanks to my petomsss for the souvenir from korea. 🙂 ada rezki nnti aku pulak nak pi korea.sape nak ikot lagii??hehe.

daaadaaaa for now. 😛

 

ouch!!

Standard

halooo againn!!

hee.like i story yesterday, kalu ada apdet tu maknanya x beranak lagi. hoho.smlm not in the mood nak apdet lg..so, here i am live from penang. 🙂

semalam pi sepital ngn hubby.dr mlm tu aku tdoq x lena sbb cuak nak kena seluk ngn dokter.mcm2 soklan aku da prepare nak tanya dokter.huhuh.mangkit pagi, trus kijut hubby suh mandi siap2 suma.dlm pkul 11 cemtu smpai sepital.dekat ja sepital itngn umah mak mentua aku nih.ada la dlm stgh jam perjalanan.sbb tu standby kat sini sementara ada hubby.hoho.kalu dr tg pendang, memang menapak la jauhnya.so, smpai sepital aku ingat ramai la org sbb last time checkup mmg rmai. sejam lebih menunggu. tu x temasuk dokter naik ward tgk pesakit lagi.isk3.tp smlm masa smpai, org x ramai punn and dokter xdak kat bilek sbb dia tgh ada operation kat OT. oleh itu, kena la tunggu.berakaq jugak la pungkuk sementara nak tunggu dokte tu.huhuh.sebbek aku dapat turn cepat jugak.hoho.masa nak cek tu, hubby xleh masuk..kna tunggu kat luaq.haha.aku plak neves nak kna seluk.ceit.

dokter: hi nurul, baby aktif?

aku: aktif jugak dokter.tapi da kurang sikit.

dokter: perut ada rasa mengeras x?

aku: ada.

dokter: hmm, dlm stgh jam tu brp kali mengeras?

aku: x sure la dokter. x perasan pon.hehe

dokter: oke, lpas ni u monitor dlm stgh jam brp kali perut mengeras ye.

aku: oke dokter.

dokter: sy nak cek u punya pintu rahim ye.kalo dah terbukak, hr ni admit. kalo belum, minggu depan dtg cek lg.

aku: oke dokter. (dalam hati bedebar2)

dokter: u relax ye. jgn angkat bontot.

hah, amekaw!! aku igt x saket mana kena seluk nih. sekali senak siut.bekerut dah muka aku ni rasanya.rasa mcm lama pulak dokter cek.sakit kutt..

dokter: hmm..x tebukak lagi nih. kita tgk minggu depan cmna ya.

aku: oke dokter.yg pasal kepala baby besar tu mcm mn ya?boleh normal ke dokte?

dokter: xpe, u jgn risau.yg tu kita sama2 usaha nnti.kita tgk dulu minggu depan mcm mn.

aku: ouh. oke.

dengan blur + sakit x abeh lg, aku pn kuaq menonong dr bilek dokter.dah telupa suma soklan yg nak tnya kat dokter tu.huhuh.so, next appointment adalah isnin depan. tapi kalu da sakit seblum tarikh appointment, bole trus pi ke bhgn emergency.hubby punya la bising kat aku sbb x tnya dokter soklan2 yang aku nak tnya tu.huuu..nak wat cmna.tetiba jadik blurr.huuuu.aku sebenarnya nak rikues utk induce kalo xbleh bersalin normal.xmo kena operet.huu..nak rasa mcm mana rasanya beranak normal.huu.

hubby pon dah x sabaq nk tunngu baby kuaq.hari2 dia pujuk baby.tapi dah baby xmo kuaq lagi nak wat cmna.hehe.lg plak, aku x trun tanda2 nak besalin lg.haiyohh..hari2 doa supaya cepatla baby kuaq.dah x sabar rasanya nak pegang anak sendiri.hee.**ekceli dah x larat nak usung perut..nak usung baby plak.hehe** apa2 pon, doakan aku selamat melahirkan baby. oke, la.lapaq pule..baibai for now. 😛

p/s: mlm td aku skt perut n skt pinggang cm senggugut tapi sekali ja.adakah itu tanda2 dah nak dekat bersalin??hummm.. **garu2 dagu**

@38 weeks 1 day

Standard

haloooo…

i’m back!!! x beranak lagi aku nih.hakhak.masih lagi larat nak jalan2 soping tapi cepat semputt..huhuh..sepanjang minggu nih aku duk kampung.manyak syiokk ooo..rasa macam kembali ke zaman bujang dulu.bezanya kali ni perot aku muncitt sebab ado baby.hehe.

latest checkup hari rabu lepas kat kpj perda.1st time checkup without hubby.mak n abah temankan aku.hukhuk.result checkup sangat la membuatkan aku riso.huhu.masa scan, dokter kata kepala baby agak besar.ia normal tapi dokter takut x muat nak lalu pintu rahim.kepala baby da kat bawah tapi belum engage lagi.huuu.so, dokte bagi 2nd chance kat baby selama seminggu utk dia engage n nak tgk saiz kepala dia. kalu besar jugak, mebi akan kena operet.huwaaa!! aku xmo kena operet..aku nak bersalin normal.huuu.bila fikir2 balik, aku rela kena induce dari kena operet.diskas ngn hubby, dia pon setuju.so, tarikh appointment di cepatkan dari hari rabu ke hari isnin sbb alang2 hubby balek ni better dia pon ada skali masa jumpa dokter. leh diskas dengan lebih detail.next appointment, dokter nak cek pintu rahim.gulp! adakah itu maknanya kena seluk??oke, cuak sedikit di situ.huuu..seblum nih masa checkup kat kajang suma oke jaa..hukhuk.tiba2 balek mai penang jadi mcm ni pule.huuu..semoga semuanya dipermudahkan Allah.

oke la, untuk menghilangkan cuak nak jumpe dokter esok hari, meh nak share the most feveret pic of my baby yg aku duk simpan dlm wallet nih.hee..sukaaaa sangat tengok. rasa cm x sabaq nak tunggu baby kuaq.

ibu sukaaa sangat yang nih.hee.see her chuby cheek and tembam hand. 😛 **pandai posing rupanya anak ibu nih.hee**

hmm…xdak idea dah nak bebel apa. yang aku tau, aku dah x sabaq nak bersalin.haha.hari2 tunggu tanda tapi xdak punn..huhu.tapi pelvic pain still melimitkan pergerakan aku.kdg2 sakit sangat bila nak bangun.sbb tu aku malas baring.duduk lagi bagus.huu..tapi sakit jugak bila nak bangun berdiri.oh ya, baby makin berat.haritu dokter bgtau da 3.37 kg..mak aku gerun dengaq n dia suh aku stop makan supplement yg dokte bagi. dari dulu lg mak aku x berapa suggest makan supplement sbb takut baby besaq tapi aku telan jugak sbb hubby nak baby tembam.hehe.so, layan sajala labuuu..bila da jadi cmni, bru hubby suh stop mkn.hakhak.

oke la, stakat ini saja dulu.kalu aku apdet lg esok o lusa maknanya x besalin lagi la aku.hoho. **seronok betui baby duk kat dalam nih**

counting days~

Standard

ya..aku sedang mengira hari untuk berjumpa dengan baby cute di dalam perot nih.hish..makin cuak lak rasa..macam2 perasaan bercampur aduk.x sabar, eksaited n takut pun ada…dah la aku xpenah handle baby..maklumla, adik beradik sikit.beza aku ngn adik aku 3 tahun ja. mana la aku reti nak jaga baby nih.aku besaq, adik aku pon makin besaq.haha

ekceli, aku ada lagi koleksi gambar scan 3D baby.kali ni memang dia tunjuk muka abeh la..ini yg scan kat kpj penang.baik betui dokter tu nak scan 3D lg kat aku..masa ni baby sangat aktip x hengat. dokter pun susah nak capture gambaq dia.isk2.igt nak aplod tapi hubby x bagi lagi..dia suh simpan dalam purse ja.hehe..mana leh tunjuk lagi.tunggu baby aku lahir nanti aku aplod yang real punya…ngeeee…geram2 tengok pipi bulat dia.hee…dua2 dokter kat hospital yg aku booking kata baby aku montel n chubby..haha..

barang2 baby aku x packing lg.isk3..minggu lepas balik kampung, aku bawak balik suma baju baby sbb nak basuh n tinggal half baju2 dia kat sana.sebenarnya saja bawak balik sebab nak tunjuk kat mak aku..nak bagi mak eksaited lebih.haha..mak aku siap nak blikan katil baby lengkap dengan aksesori kelambu suma. sebbek aku da beli katil baby awai2. hoho..

aku rasa macam sikit sangat ja baju anak aku nih..mak aku plak kata banyak. oke, bek kita ikut cakap orang yg lebih berpengalaman. 🙂 tengok baju2 tu pun aku dah rasa geram.ngeee…minggu nih nak habiskan soping barang2 baby..ada sikittttttttt ja lagi..hoho..tapi aku still x dapat cari napkin bercorak yang aku nak..dalam website anakku ada multiprinted napkin tu tapi bila aku pi outlet anakku sampai kat penang, tadak punnnn…huuuu

 

aku ada nampak kat mothercare, tapi harganya mau tau laaa kalu nak compare ngn brand lain. aku dah kuciwa daa n da masuk tahap x kesah la napkin kosong pun tapi tiba2 hubby memberi harapan kat aku.hoho..mebi sebab kesian kat aku yang nak sangat2 multiprinted napkin tu, hubby ajak aku pi tengok kat mothercare nanti walopon aku da bgtau harganya..hoho..**aku rasa hubby pon nak tengok anak dia comey dibedung ngn napkin corak2 tu jugak kot.haha.**baru la grand gitewwww kan sayanggg…hakhakhak

oke, no idea dah..nak main ngn baby yang x reti duk diam kat dalam nih pulak.hee.. bai bai. 😀

 

raya raya..

Standard

Maaf Zahir dan Batin

ehe..amacam cuti raya?bes kan?!!rasa macam xmo masuk opish balik.huhuh.bes gila duk kat kampung. makan tip top.menu bertukar hari2..makan kuih raya sampai cemuih sampai nak update blog pon maleh.heee…

raya kali ni, aku beraya kat rumah hubby a.k.a rumah mentua. tahun depan turn umah aku puleee..tapi lpas smyang raya, kami balik tg piandang. sebbek alma – tg. piandang dekat jaa… sejam o 45 menet da leh smpai.tu la untungnya kawen dekat2. kalu sorang nun di utara, sorang nun di selatan, mau nangeh aku kalu x balik raya umah mak sendri.haha.oleh itu ya kawan, sila cari laki yg kampung dia dekat2 dengan kampung kita.haha

x sempat nak snap gambaq banyak2.skit2 ja dapat.tu pon kalut2.xdak gambaq proper langsung.hukhuk..aku punya la berangan taun ni dapat tgkap gambaq ngn family aku n family mentua.sekali x sempat sbb pagi raya tu ada sedara meninggal kat belah hubby n bila balik tg piandang, umah aku penuh dengan sedara yang duk mai bejalan raya.huu..sebbek ada jugak gambaq bedua ngn hubby tapi x romantika d’amore laaaa…hukhuk

bersama ibu mertua serta kakak n adik iparku..hehe **aku paling gemok dan bolat!!**

makcik bolat menang motokar.haha!! **sungguh x romantika d’amore.huh**

ya, tema kaler raya kami taun ni ialah pepel. rupanya sangat ramai orang pakai pepel taun nih yaaa..pi raya sana pepel, mai raya sini pon pepel.dah la pepel yang nak dekat2 sama lak tuh.macam buat rombongan beramai2 plak.haha. baju melayu pepel hubby tu pon dapat last menet. sebbek ada gak size dia. dah la cerewet. kain tu x sedap la, kain ni panas la. sebbek dapat jugak yang seswai dengan kulit sensitip **mengada** dia.hakhak. gambaq ngn family aku xdak punnn..hukhuk..cedih2!!

ehe…itu saja cerita raya aku. sbenarnya banyak menda nak stori panjang2 tapi maleh nak tulih sbb bukan di mood yang rajen untuk menaip panjang2 n story se’detail’nya..hee…sekian saja wat kali ini. sok2 aku rajen, aku apdet lagi yaaa…

duk kata nak wat checklist barang baby kat cni pn aku x tulih lagi.isk2…almost 80% da siap prepare. tinggal nak basuh baju baby n buh dalam beg. tapa, selow2..baru 34 minggu..haha..oh ya, berat baby di’estimate’ oleh dokter da dlm 2.6 kg. patutla aku rasa makin berat..doktor jangka time lahir nanti berat baby dalam 3.3 kg..oke laa tu..lepas KPI yang abah dia set, tapi xleh lawan berat abah dia time lahir dulu..isk2..over la abah dia ni. asalkan baby sehat pun ibu dah cukup syukur. 😀

hoyeah, counting days to see my baby!!

 

 

 

 

 

Selamat Hari Ibu!

Standard

semalam hari ibu. pagi2 lagi da wish kat mak.hehehhe…kat mak mertua, hee, mcm segan sikit so hubby wakilkan.hoho..to me??soon be mummy, wish kat diri sendri ja la.haha..

Mak, terima kasih kerana telah menjadi ibu dan satu2nya sahabat baik dalah hidup kami. I love you!!!

to both mak, i love you two..heee (paling kiri n paling kanan)

kepada abah2 sekalian, bulan depan hari bapa, so bulan depan la kami wish ya.hoho..

p/s: banyak aku nak story tapi gambar x transfer lagi dari henfon hubby so, nak kena tunggu hubby transfer dulu.haishhh…

helolo

Standard

helo melo…

here i am again. alhamdulillah dah makin sihat sikit & dah boleh dtg opish. tu pon hubby hantarkan. masih x mampu nak drive sendri sebab takut pening2 tangah jalan pastu termuntah2 sambil drive. sangat disaster kalu jadi mcm tu. ntah2 aku jadi penyebab jem nanti.haha.padan muka suma orang lambat balek rumah. :))

minggu lepas seminggu x datang opish. 1 hari mc 4 hari EL. ikut mak balik kampung sebab ada emergency. mak n abah datang temankan aku sebab hubby outstation. haish, time aku tgh klimaks morning sickness nih la dia nak outstesen sana sini.huuu..seriously last week aku sangat x bermaya n sangat teruk..hubby kata mungkin nih peak of morning sickness sebelum dia hilang. ya la tu..pandai2 ja.

mulanya mak nak temankan aku sampai hari rabu tapi tiba2 dapat kol dari kampung yang rumah aku kena ribut. habis bumbung rumah terbang kna tiup angin.huuu..so, mak n abah terpaksa balik awal. mulanya nak balik malam tu jugak tapi pak ngah x bagi. dia suh balik pagi esoknya. aku sedih sangat bila mak nak balik dah tapi nak wat mcm mana. hubby pulak mulanya kata bleh balik pkul 1 tapi tiba2 meeting pospon sampai petang. bule pengsan aku sementara nak tunggu dia sampai rumah. da la emosi tengah x stabil, pastu dengan x sihat lagi memang nangis2 la aku nak ikut mak balik. sebbek hubby bagi sebab kebetulan memang minggu tu pon dia nak balik.heeee.. masyeh sayang…

it feels like old times masa balik hari tu sebab dah lama kami x balik sekali macam nih.huuu…rindu zaman dolu2.hukhuk..adik aku pon ikot skali.sebokkkk ja.hehehe..sampai2 ja kat umah, terus tengok barang2 dalam umah..habih bumbung kat dapur ilang, terus dapur jadi cerah berbumbungkan langit.hehe. nasib baik la ada yang dah tolong2 angkat peti es suma pi kat tempat selamat. kalu x mesti mak aku nanges kalu peti es die rosak.hahha.sebbek x rosak. so, malas nak crita panjang2, meh tengok apa jadi kat umah aku.

seblum peti es mak aku di ubah ke tempat yang selamat.

ye..rumah aku kale ijo. markas pas.haha

uhuu..sian kan umah aku. sebbek da lepas kenduri. kalu sebelum kenduri tu tak ke naya..duet nak kenduri lagi, nak repair lagi.haish…sebbek..sebbekk..

hee…sangat seronok balik umah. mak jaga aku macam menatang minyak yang penuh. cewahhh..

“terima kasih mak!!”

alhamdulillah, dah balik cni aku makin sihat. cuma muntah2 & loya2 tu ada lagi. mak kata yang tu memang lambat skit hilang tapi badan aku da ada energy balik. maybe sebab balek rumah lama kut sampai rumah mertua pon aku x balik. sian hubby balek umah mak dia sensorang. sebbek dapat mertua yg memahami. heee

oh ya..senin tadi da start wat antenatal checkup kat klinik qistina kat SK ni ja. x larat la nak pi jauh2.dokter pempuan. baik tau dokte nih. memahami betui. x kesah bagi mc besepah2 kat aku.haha. ehe, baby dah besar. dah 4.5 cm. dah nampak jantung dia berdenyut.da nampak kaki n jari tangan.rasa sangat chumelll!!!! happy, terharu, nak nangis dan macam2 lagi perasaan aku rasa bila tengok baby kami. rupanya mungkin ni yang mak kita rasa masa mengandungkan kita dlu kan. sila la kawen n sila la mengandung kalu nak rasa apa yang aku rasa sekarang nih.heee..nanti aku sharekan gambaq baby. kna tanya pemisen hubby dlu dia bg ka dak.hee

oke la.rasa lapaq plak tapi ofis tadak orang.huuuu..xleh nak tinggai sat nak pi bli makan.huuu..**ni yang tensennya bila keja tempat shift yang beroperasi 24/7..sangat2 berharap aku dapat cari tempat tukar cepat!!dah menci duk sini.huh!**

bye bye.

rindu!

Standard

aku baru saja balik dari kampung semalam dah terasa rindu nak balik kampung balik. alangkah bestnya kalu dapat transfer balik penang or parit buntaq…

apa yang best sangat kat kl ni ntah yang orang suka sangat duk sini.aku sikit pon x suka.menyampah lagi ada.nak balik kampung lagi!!!!! kalu ikutkan hati nak ja aku mintak cuti 2 bulan nak stay kat kampung lama2. dalam keadaan yang x berapa sihat ni leh mak jaga aku.huuu..rindunya kat mak!! 😦 kesian kat mak sunyi kat kampung.tapi xpa mak, hujung tahun nih kami balik lama.hehe.

kadang2 aku rindu zaman belajar dulu. x suka time da keja nih. rasa nak berenti pastu sambung belajar amek master. pastu mintak jadi lecturer. masa pon flexibel. kan bes tu. tayah nak penin2 nak kena keja shift dah. nak cuti pon senang. dah la sekarang opis jauh dari rumah. nak mai opis kna redah jem. nak balik pon nak kena redah jem. kalu duk penang or parit buntaq kan best. x la jem teruk macam area sini. menci duk  KL!!!!!

huh.pendek kata aku menci semua benda kat cni!!

p/s: aku tengah emo!