mandi manda

Standard

holaaaa!!!

lamanya x bukak & update blog. maklumla, duduk kat kampong xdak internet.jadi orang gua sekejap.haha. miss me??bluekkkk..bajet pemes lak orang nak rindu2 kannn..

bes gila la duk rumah nh.x yah pening2 pikir keja, penat2 nak pi keja.sebulan lagi cuti wehh tapi pejam celik pejam celik sat saja sbenarnya.isk3.irdina pulak makin manja ngan ummi dia nih.hee.**ummi sukaa!!!**dah 4 bulan okeee anak dara kecik aku nih. x lama lagi dah boleh start solid food.eksaited2 nak masak utk anak pulak.hee.

irdina dah mula nak pusing2kan badan nak menerap.asik pusing kiri, ikut abah lettewwww.suh pusing kanan x reti.haha.gigi pon mungkin da mula nak tumbuh kot sbb skrg nih asek kemam2 mulut **mcm org makan asam tuuu**.gatei gusi kot gamaknya. dah belikan teether tapi irdina x reti nak pegang lagi.haha.comel la budak ni.seryes rasa nak geget2. :))

peberet aktibiti di kala tengah hari yg panasss

semalam kami ikot opah n tok ki irdina p gerik, rumah sepupu abah irdina kat felda tawai. saja jalan2 n makan2 gitewww.. rupanya ada tempat mandi manda juge tapi bukanlah air terjun. tempat tu macam tempat tadahan yg dibuat untuk tahan air bukit.so,jadi la kolam utk mandi manda gitewww.1st time bwk irdina p tempat2 cenggitu. seblum ni asek bawak p soping complex ja..tergedik2 ha seronok budak nih. cuaca sekarang yg panas memang seswai p tempat2 mcm ni.

nak bagi irdina mandi satu badan rasa macam sejuk sgt la pulak air tu. so, wat lap2 muka, kepala, tangan n kaki sajalah. tunggu irdina besaq ckit baru ummi bawak pi plak taw..siap ummi bg berenang lagi.dengan ummi sekali terjun nnti.haha. abah irdina celup2 kaki dia dalam air, mendepang2 tangan tu seronok.haha.

suka sangat geget bjorn dia tu smpai basah. ummi plak pandai tetinggai bip dia.isk2.**sememeh betui ummi hang nih.isk3..pst pst..gemok ke aku??hukhuk**

nini cokolat celup..celup2 kaki dia..hehe

boring2 sambil teman abah mandi.

heh, seronoknya abah irdina ni mandi.jeles2!!

yaaaa…itu saja cerita weekend yang lalu.actually, banyak lagi sweet moment yg aku nak share tapi nanti2 la. nak wat menda lain dulu.hehe..sekian saja utk kali ni, nnti apdet lagi yaaa..daaaa.. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s