jalan2 with irdina :P

Standard

halooo…

finally she’s sleeping.buleh la ummi update blog skit.hee.so, this is the 2nd week ummi jaga irdina seorang diri tanpa bantuan tokmi or opah.1st week is quite a though week.tambah2 masa 1st n 2nd day sementara irdina nak seswaikan diri dengan environment sini.phewww..tahap kesabaran ummi menjaga irdina teruji.alhamdulillah, now i know how to tackle my daughter.heee..dah boleh baca perangai dia n dah boleh pujuk dia.abah juga sangat helpful.he helps ummi a lot untuk menjaga irdina.walopon penat pi kija, dah la hari2 turun site, malam2 tetap tolong ummi utk tidurkan irdina. **terima kasih ya Allah kerna telah mengurniakan kepadaku seoang suami yang sangat penyayang**

5 hari terperuk dalam rumah, weekend la masa nak berjalan2.hoho.asalnya plan nak bwk irdina dlm baby carrier, tapi bila testing kat umah rasa cm x seswai.so, trus blikan dia sroller idaman ummi.haha.got her SCR6 wit 3 tayar.hee.sukanya ummi!!

hari sabtu kami follow abah irdina turun site kt wangsa maju, pastu trus p carrefour sana…irdina sgt suka duk dlm stroller baru dia.sepanjang dlm carrefour dia x tdoq pon.mata duk celik tgk sana sini pastu wat gaya nak sembang2 ngn ummi n abah smbil gelak2.hehe.x sempat nk snap gmbaq.hukhuk

hari ahad pule kami pusing2 bangi n alamanda. masa lunch kt wong solo, irdina sedap ja tidoq sbb dlm keta ummi da umpan dia nenen smpai dia terlena.hoho.tapi kt alamanda dia da wat perangai.haiyoh2.sempat jugak ummi soping blouse trudy & teddy kt irdina sbb ada sale 50%.sejak mengandungkn irdina lg aku sgt suka bju2 trudy&teddy nih.hee.abah kata dpt bonus nih leh pi bli lg.ummi suka!!!!

oleh sebab x puas ronda2 alamanda, hari isnin aku ajk hubby pi lagi.mulanya nk p IPC tp hubby kata  tunggu gaji dlu bru leh p soping guna baucer kt mom’s care,sambil2 tu len jln2 kt ikea.nasib baik irdina x wat perangai sangat.bleh ummi jln lamo2.sempat gk la blikan irdina mothercare sleepsuit **20% less** n her 1st toy kt toys’r’us.seriously ummi don’t mind spending hundreds to buy things for her asalkan ummi puas hati.hehe.

sleeping very nyenyak atas ummi

close up

drebar kami.heheh

“saya x reti nak hai2 lg la ummi”. 😀

abah holding her daughter sementara ummi habihkan prosperity beger

sleeping in her stroller after mengamuk depan carrefour alamanda.haha.kna dukung dodoi2 sambil jln bru mau tdoq.

okeh, sampai sini dulu.ada kesempatan nnti ummi irdina apdet lg.hee.daa~

Advertisements

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s