ouch!!

Standard

halooo againn!!

hee.like i story yesterday, kalu ada apdet tu maknanya x beranak lagi. hoho.smlm not in the mood nak apdet lg..so, here i am live from penang. 🙂

semalam pi sepital ngn hubby.dr mlm tu aku tdoq x lena sbb cuak nak kena seluk ngn dokter.mcm2 soklan aku da prepare nak tanya dokter.huhuh.mangkit pagi, trus kijut hubby suh mandi siap2 suma.dlm pkul 11 cemtu smpai sepital.dekat ja sepital itngn umah mak mentua aku nih.ada la dlm stgh jam perjalanan.sbb tu standby kat sini sementara ada hubby.hoho.kalu dr tg pendang, memang menapak la jauhnya.so, smpai sepital aku ingat ramai la org sbb last time checkup mmg rmai. sejam lebih menunggu. tu x temasuk dokter naik ward tgk pesakit lagi.isk3.tp smlm masa smpai, org x ramai punn and dokter xdak kat bilek sbb dia tgh ada operation kat OT. oleh itu, kena la tunggu.berakaq jugak la pungkuk sementara nak tunggu dokte tu.huhuh.sebbek aku dapat turn cepat jugak.hoho.masa nak cek tu, hubby xleh masuk..kna tunggu kat luaq.haha.aku plak neves nak kna seluk.ceit.

dokter: hi nurul, baby aktif?

aku: aktif jugak dokter.tapi da kurang sikit.

dokter: perut ada rasa mengeras x?

aku: ada.

dokter: hmm, dlm stgh jam tu brp kali mengeras?

aku: x sure la dokter. x perasan pon.hehe

dokter: oke, lpas ni u monitor dlm stgh jam brp kali perut mengeras ye.

aku: oke dokter.

dokter: sy nak cek u punya pintu rahim ye.kalo dah terbukak, hr ni admit. kalo belum, minggu depan dtg cek lg.

aku: oke dokter. (dalam hati bedebar2)

dokter: u relax ye. jgn angkat bontot.

hah, amekaw!! aku igt x saket mana kena seluk nih. sekali senak siut.bekerut dah muka aku ni rasanya.rasa mcm lama pulak dokter cek.sakit kutt..

dokter: hmm..x tebukak lagi nih. kita tgk minggu depan cmna ya.

aku: oke dokter.yg pasal kepala baby besar tu mcm mn ya?boleh normal ke dokte?

dokter: xpe, u jgn risau.yg tu kita sama2 usaha nnti.kita tgk dulu minggu depan mcm mn.

aku: ouh. oke.

dengan blur + sakit x abeh lg, aku pn kuaq menonong dr bilek dokter.dah telupa suma soklan yg nak tnya kat dokter tu.huhuh.so, next appointment adalah isnin depan. tapi kalu da sakit seblum tarikh appointment, bole trus pi ke bhgn emergency.hubby punya la bising kat aku sbb x tnya dokter soklan2 yang aku nak tnya tu.huuu..nak wat cmna.tetiba jadik blurr.huuuu.aku sebenarnya nak rikues utk induce kalo xbleh bersalin normal.xmo kena operet.huu..nak rasa mcm mana rasanya beranak normal.huu.

hubby pon dah x sabaq nk tunngu baby kuaq.hari2 dia pujuk baby.tapi dah baby xmo kuaq lagi nak wat cmna.hehe.lg plak, aku x trun tanda2 nak besalin lg.haiyohh..hari2 doa supaya cepatla baby kuaq.dah x sabar rasanya nak pegang anak sendiri.hee.**ekceli dah x larat nak usung perut..nak usung baby plak.hehe** apa2 pon, doakan aku selamat melahirkan baby. oke, la.lapaq pule..baibai for now. 😛

p/s: mlm td aku skt perut n skt pinggang cm senggugut tapi sekali ja.adakah itu tanda2 dah nak dekat bersalin??hummm.. **garu2 dagu**

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s