di minggu ke-36

Standard

haloooo…

sabtu hari tu pi check up kat sepital. cam besa, semangat bangun awal sbb tamo dapat nombot lambat2.kalu x nanti tengah hari baru balek.huuu..sampai2 trus verify insurance. aku ingatkan lama, tapi sebbek sat saja sebab orang cam x ramai sangat lagi. aku pon lega sebab dapat turn nombot 5.hee..1st time pi dulu dpt nombot 13.2nd time nombot 8.makin awal nombot aku dapat. pasni nak try bg dapat nombot 1 plak.haha

harap ja dapat nombot awai, tapi dokter plak x masuk lagi.isk3..lama jugak kena tunggu.sambil2 tu aku skodeng2 baby yg comey2 kat ctu. pastu berangan2 aku main ngn baby comey aku plak.hahha.hubby plak menjadi peneman setia. sebbek dia ada bb. kalu x maunya dia mengamok tunggu lama2.hoho.pastu duk ngenen2 psp kat aku.hoho.taun depan ya sayangg…taun ni cek sengkek ckit…kalu x kena bayaq road tax wuju kompem da bleh bagi psp.hee. off topik plak.cis2.

ehe..masa check up 34 weeks hr tu dokter wat 3D scan lagi.baik betui la dokte ni. masuk kali ni dah kali ke-3 aku wat 3D scan tapi gambaq yg paling aku suka masa scan kat penang hr tu.hoho.gambaq best tapi dokter x bg cd plak.cuma print out ja. oleh itu, aku simpan dalam purse utk tatapan bila rindu nak tengok baby bulat aku nih.hee..mula igt malas nak mintak cd tapi cmna ntah rasa nak juga cd tu.lpas kuaq bilek dokter, menonong ja aku balik.lupa nak tunggu cd.haha.minggu lpas baru dokter bg cd tu.hehe..pagi2 baby x aktip sangat.masa scan tu dia duk tidoq kut.senyappp jaa..dokter kata duk pikiaq apa la baby nih.isk2..langsung x wat aksi. kalu nak baby aktip kna pi pkul 2 ke atas. time nih dia aktip x hengat smpai ibu dia pon da tataw nak duduk macam mana.hoho.

agak2 baby ikut muka sapa??ibu dia yg cun ni ka o abah dia yang encem tu?? **weekkkkkkk!!haha**

tatau nak kata baby banyak kut sapa. tunggu dia kuaq n besaq ckit baru nampak.hehe.x kesahlah ikut sapa tapi yang penting baby sehat semuanya. πŸ™‚ alhamdulillah sepanjang peknen ni darah aku normal saja. hari tu kena minum glukos utk cek ada diabetes ka dak. da la kena posa. patu 2 kali amik darah.penat n kebuloq dah aku sementara nak tunggu amek darah kali ke-2. mak duk pesan lpas minum tu muntahkan balik xpon minum air epal hijau untuk potong air glukos tu. tapi aku x wat pon sbb aku jujurrrr..haha. alhamdulillah, hasilnya aku xdak diabetes ponnnn..suma normal.hehe.

perkembangan baby pon oke n baby sehat. hari tu dokter estimate berat baby da cecah 3.1 kg. **berat da tuuuu** patut la ibu jalan skit pon da penat. hehe. so, dokter estimate masa lahir nnti dalam 3.5 kg. oke, kita wait n see yaa nnti.hoho.

okeh, hari ni gaji. hoyeahhhh!! so, leh la soping2 utk brg baby yg x abes lagi. blik satgi nak pi alamanda. nak cr printed napkin tu jugak2 smpai dapat n foam bath support.

comey kann..hoho πŸ˜€

oke la.tataw nak bebel apa dah. post ni pon da 2 3 kali masuk draft baru aku publish.haha. banyak menda nak stori tapi x terstori sbb idea n mood nak menulis salu datang at not the right time.uhuuu..

Advertisements

6 responses »

    • ahaa…aku pon rase begituuu πŸ˜›

      bagus la sbb org kate kalu anak pempuan ikut muke abah die, baik budaknye nnti..haha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s