set bersalin..isk2

Standard

huh..kompius la nak pakai set bersalin apa lepas besalin nih..tetiap hari tipun mak, tetiap hari mak bising suh survey set bersalin apa aku nak pakai nanti.huuu…ada la aku survey2 sikit. ramai suggest guna nona roguy sebab pil phyto natal tu bagus dan memudahkan untuk buang air besar..mak aku plak suggest leesa formula sebab dapat bengkung n tungku free dalam set dia. kira set lengkap la..mak kata sekrang ni susah nak cari tungku, lain la kalu zaman dulu2.macam2 jenis tungku ada..haiyoh2…apa2 pun kena survey banyak2 sikit. tapi bila aku survey2, makin pening plak tatau nak pilih yang mana.huuu…ada yang kata set amway pon oke gak.isk2

tapi nona roguy tu mahal sket dari leesa formula n amway. bila pikir2 balik, kalu mahal tapi produk bagus apa salahnya kan.aku letak bajet untuk set2 nih suma dalam RM 300 – RM 400…kalu x cukup bajet, hubby kan adooo…hakhak..**ingat sket road tax Wuju mampush bulan nih..isk3** aku macam berat nak beli nona roguy sebab ramai kata senang lawas. takut jugak kalu kena sembelit nih.mesti ngilu nak yaki2, tambah pulak luka bersalin masih baru.**berdasarkan apa yang aku baca la**hukhuk…da la badan aku ni agak sensitip dengan herba. dulu aku penah makan pil surut mustika ratu tu, memang sembelit habis la.pastu period lambat datang. tapi nak selim punya pasal aku telan jugak.hoho.ada setengah2 orang cret bret plak kalu makan pil surut tu. len orang len badan, ye dopp..haha

oke, panjang dah aku merapu..so, aku bajet aku nak amek set asing2 la. untuk penjagaan dalaman, aku nak amek nona roguy. untuk bengkung n tungku tu nak amek jenama len.bole x macam tu? dah tanya mak, mak kata bole kut sbb yg tu luaran saja. tapi aku ada terbaca juge yang set nona roguy nih tahan untuk sebulan ja, kecuali pil phyto natal tu.x cukup la untuk pantang 44 hari pastu kena beli len.isk2..tapi macam nak jugak nona roguy nih.tatau la pasepa..hahah

* PhytoNatal – 90 biji- dalam bentuk tablet untuk dimakan
* Akar Herbanika – 10 paket- dalam bentuk paket dan perlu dicampur air untuk diminum
* Minyak Herbanika – 100 ml- minyak sapuan pada perut, pinggang dan badan
* Herbanika barut (krim) – 60gm- sapuan pada perut dan pinggang
* Uncang Cuci Herbanika – 10 paket- untuk jagaan kebersihan dan kesegaran wanita
* Herbanika Lulur – 100gm- untuk menyental kulit, kehalusan dan kebersihan kulit

ConfineMum Set Premium

Terdiri daripada Set B + Cotet Mas Uncang + 2 Pek Tungku Herba

Dengan 8 produk, ia memberikan penjagaan menyeluruh untuk kesihatan dalaman dan kecantikan luaran ibu selepas melahirkan.
Fungsi 2-in-1 (dalaman & luaran).
Disamping menyihatkan peranakan dan badan, Set ConfineMum Premium juga membantu memberikan kembali bentuk badan yang langsing menawan.

Ringkas dan mudah.
Ia tidak remeh, tiada bau, tak perlu dibancuh, tak berbau jamu yang tengit, tak berdebu, tidak dipek mengikut minggu hingga berbotol-botol dan menyukarkan kerana perlu diteliti terlebih dahulu setiap kali sebelum digunakan.

Hmm…stakat ni yg aku dah survey2 n bekenan nak amik adalah antara 2 set ni. mula igt cm nak survey sendayu tinggi punya tapi takut x seswai…aku pnah makan set untuk kuruss sendayu tinggi punya.memang panas…huuu..**ka badan aku yg mengada2 eh??haha** kalu aku amek yg nona roguy tu, bengkung n tungku nak kena beli asing..maknanya kena melabur lebih sikit. tapi aku ada jumpa org wat promo on9 utk set ni + bengkung.tadak tungku la pulekk..huhuh…kalu amek leesa formula tu, komplit semuanya…isk2.konpius laaa..balik ujung mggu ni kena sembang ngn mak lebih2 nih..huhuh. kalu tanya hubby, mesti dia akan kata ikut suka la nk yang mana pun..haiyoh. kepada yang berpengalaman, sila la bg pandangan..huu

Advertisements

4 responses »

  1. aku pakai leesa…tp aku bkn beli set penuh,,,aku amik 1 je tungku die…so dpt murah skit..kite kt kmpg kan, pakai tungku original bkn pakai tungku die…so better xyah amik tungku lansung pn ok aku rse…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s