semut di atas biskut.hehe

Standard

yep…i’m soooo not in mood to update my blog tapi macam banyak menda nak stori. lately, i feel a bit stress with my work and have shed some tears sambil ngadu2 kat hubby.hubby bleh plak kata, “x malu ka kat baby nengeh2 mcm nih.hahaha”. dia gelakkan aku nangeh!!cis2.oke, dah lari dari stori asal yg aku nak tulih kat sini.isk2

it’s raya kukis time!! hee…kan haritu aku kata weekend lepas aku nak wat beskut raya kan. menjadi jugak plan aku.haha.orang yg paling semangat adalah hubby. buttercup suma n tepung suma da siap beli. tapi ceri n esen vanilla xdak lagi..**masa beli butter hr tu lupa bawak list.isk2.**

so, hari jumaat malam tu lpas berbuka suma, kami pi giant. x bajet la pulak esen vanilla abeh. laku betui esen vanilla ni eh.rmai org da stat wat kueh raya kutt…pastu pi usha kat pasar borong. merata suma kedai hubby masuk, pon habis jugak esen vanilla tu. nak pi jusco, da lewat sgt. kompem jusco da tutup. so, hubby pon decide nak masuk kat tengah2 pasar borong yang kat tempat org jual ikan n sayur tu. aku kata kompem tadak tapi hubby pi gak cari. da mungkin nasib kami, dapat jugak esen vanilla yg di cari. semangat kan laki aku nak wat beskut sarang semut tuu!!! sanggup keluar masuk kedai semata cari esen vanilla. haha.

malam tu jugak la aku kena bancuh. testing dulu katanya. aku jadi tukang bancuh, dia jadi juru ukur bahan. teliti betui hubby masa ukur bahan. kalu kata 1 cawan butter, penuh cukup2 satu cawan tu. **kalu aku yang ukur kompem men agak2 ja.haha** nak buat sarang semut style hubby aku nih memerlukan kesabaran yang cukup tinggi.mana x nya, nak kena sagat dalam papercup. pastu kena buat dengan penuh kelembutan.haha. kalu ikut aku, sagat banyak2 pastu cedok masukkan dalam papercup ja. senang macam tu. huwaaa…sakit pinggang aku malam tu. sebbek testing skit saja dulu nak tengok jadi ka dak. meh kita tengok jadi ka dak sarang semut tu.

 

 

ini biskut memang jenis x nampak sarang. semut dia ja yang meremut kast atas tu.haha **sekilo choc rice abeh untuk 2 adunan. tu pon x cukup.haha**

baking time!!

terpakai jugak oven ke-2 nih. oven 1st tersimpan kat dlm stor. hubby malas nak amek sbb duk bawah sangat. 2 lagi oven x dirasmikan lagi. **taun depan leh wat bisnes biskut raya sbb oven bnyk sgt.haha**

semut2 yang da siap dimasak. nampak sedap x??hehe

yg da siap peking. da bole bawak balik kampung!!heee **yg dlm bekas bulat tu habih aku telan.haha**

heee..hubby puji biskut ni almost 99.5 % menjadi mcm mak sedara dia wat. aku pon rasa ni biskut tersedap yg aku pnah wat **bluwekk!!** esoknya malamnya, aku kena bancuh lg satu adunan n seperti biasa hubby la juru ukurnya. sambil bancuh tu, hubby pasang lagu raya. seryes syahdu.haha. tetiba rasa x sabaq nak raya plak.

posa n raya tahun ni adalah 1st time ekspirien aku sebagai seorang isteri kepada incik bos mohd iqbal.haha. banyak benda baru yang aku belajar. kalu tahun lepas, sahur ikut suka ja. ada megi, kita sentai megi. **tu kalu abeh maleh** xpon sahur kat kedai. tahun ni, 4.30 pg da mangkit. masak nasik n panaskan lauk2 yg dibeli.. kalu larat, malam tu aku masak sesiap. x pernah tepikiaq pon aku akan wat suma benda nih. dulu, kalu soq kat umah, mak kejut suh mangkit makan ja lagi. lauk2 suma da siap dihidang. baru aku rasa mcm mana mak aku rasa. berat tanggungjawab seorg isteri ni. ni belum ada anak2 yg ramai. as time goes by, i think i can managed. 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s