bad monday.

Standard

huh..aku patut kena banyak bersabar..fuh fuh fuh…

macam2 jadi semalam **x la macam2 sangat pon**. aku pon tatau kenapa..apa yang aku nak kalut sangat ntah.haishhh..

pagi2 lagi dah kena saman ngan polis sebab potong Q kat heway timur barat dari arah desa waterpark. macam mana aku leh x prasan ada polis pagi semalam ntah. patut la suma orang x brani nak potong tepi. dah aku tengok kosong, aku pon layan ja potong. skali kat depan ada polis siap tunggu daa…haha..trus panggil wuju aku ke tepi n mintak ic n lesen.aku pon reda ja la kena saman. lpas kna saman trus roger hubby tnya brpa kalu kena saman potong Q. hubby kata RM 300..huwaaaa!!mahalnyaaa…pastu nak kompemkan lagi aku kol abah.**abah kan ex-polis trafik.mesti lagi tau**..

tuttt…tuttt…tuttttt **tepon abah**

aku : helo abah, kami baru lpas kna saman nih.hahahahhaha

abah : laaaa…hang wat pa yang kna saman tu?

aku : kami potong q. x prasan ada polis kat dpan.huhuhu

abah : sapa suruh hang potong q.kna RM300 tau dak…bla…blaaa..blaaa **kena beletiaq sat**..abeh tu hang turun dari keta dak?

aku : dak pon. kami maleh.kami reda ja kna saman.hahah

abah : laaaa, awat x turun..kalu hang turun mintak maap patu habaq la alasan munasabah sakit prut ka, nak tekencin ka..tambah pulak dia tengok fizikal hang mcm tu. mesti dia x saman. abah pon dulu kalu orang turun mintak maaf suma abah x saman. tu tandanya orang tu x sombong.

aku : ya ka…awat x habaq awai2. mana kami nak tau. abah pon x penah nak bagi ilmu cara2 nak elak kena saman.hahahhahahhaha

**dah tekoyak dah saman tu..haha**

so, kesimpulannya di sini, kalu kita kena saman ya kawan2, kita kena turun dari kereta dan mintak maap kat tok bon yang nak saman kita tu..buat la muka kesian sikit.pastu bagi la alasan yang logik2.heheh..kompem x kena saman. kalu kena saman gak, yang tu aku pon tatau nak kata apa. tok bon tu hati kering kot.hehe. tapi abah kata suma polis trafik mcm tu, kalu kita mintak maaf n cakap baik2 sejukkkk hati depa, trus x jadi saman. dapat nasihat ja.heheh.xpon ceramah free. 😀

tu baru cerita pagi. sampai2 ja ofis, toilet kat floor aku dah tutup untuk renovation.adeh, naya betui nak kna travel pi cari toilet nih. ni kalu nak terkincit sangat2 mau bole berterabur tengah jalan nih.huuuu…mau x mau, kna la gak pi toilet kat M floor.

dari tingkat 7, tunggu la lip yang super duper lembab n turun ke tingkat 1. lpas tu turun pulak tangga nak ke tingkat M tu.pastu jalan kona kiri kona kanan smpai la nunnnnnnnnn di hujung baru jumpa toilet.huh.huh. x ke menyeksakan tu. ni nasib baik aku baru 6 bulan pregnen. tu pon da temengah2 da naik tangga turun tangga. ni kalu da masuk trimester 3 ni mcam mana la gamaknya.da la time tu lagi kerap nak buang air.huuuuu…sekarang pon aku kontrol2 minum2..huuu.menci2.duk mintak tukaq x dapat approval lagi.huh.

oke.da malas nak stori pasai toilet.

nak stori time balik keja pulak.mula aku bajet jalan clear la kt kerinchi link tu. skali da smpai kat situ, da jem nak dekat tol da.haishhh…aku pon layan la.apa la nasib hari isnin kan.aku pon folo la lorong yang betui.maleh nak nyelit2.wat penat ja.tapi ada la sebijik keta nih nak nyelit depan aku.da la signal x bagi apa pon tak.tau2 nak mai rapat.aku pon hon panjang bagi kat dia.skali dia pusing tengok aku pastu bagi jari tengah. seriyes kuang hajaq!!!!!trus aku nak naik angin. memang dasar makan ba*i btui la ca ya nun alip tu. pastu aku tunjuk la penumbuk kat dia **ececec..bajet berani** pastu dia wat brenti2 mengejut plak.memang kuang hajaq la.da la no plet pon WTF. mcam driver dia jugak.huh. nasib baik aku pregnen.so aku pon mengalah n kunyah potato bun smpai habis dengan tangan teketaq2 menahan marah…huh.sabaq ja la.

ini la story hari isnin aku. huwaaa…wat aku miserable satu hari.huhu..

 

Advertisements

4 responses »

  1. kalo ko turun pon mst pulis x kasik kurang saman tgk ko da mak bdk ropenye kkk. tp mmg slalu org wat cmtu pon kan kalo kene saman cam try mtk kurang? ape ank pulis trapik ni pon xtau haha

    • mesti die x jadi saman la sebab kesian tengok aku.hahahha
      bapak aku x wat klas cara2 mengelak kne saman.sedih je kan.hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s