helolo

Standard

helo melo…

here i am again. alhamdulillah dah makin sihat sikit & dah boleh dtg opish. tu pon hubby hantarkan. masih x mampu nak drive sendri sebab takut pening2 tangah jalan pastu termuntah2 sambil drive. sangat disaster kalu jadi mcm tu. ntah2 aku jadi penyebab jem nanti.haha.padan muka suma orang lambat balek rumah. :))

minggu lepas seminggu x datang opish. 1 hari mc 4 hari EL. ikut mak balik kampung sebab ada emergency. mak n abah datang temankan aku sebab hubby outstation. haish, time aku tgh klimaks morning sickness nih la dia nak outstesen sana sini.huuu..seriously last week aku sangat x bermaya n sangat teruk..hubby kata mungkin nih peak of morning sickness sebelum dia hilang. ya la tu..pandai2 ja.

mulanya mak nak temankan aku sampai hari rabu tapi tiba2 dapat kol dari kampung yang rumah aku kena ribut. habis bumbung rumah terbang kna tiup angin.huuu..so, mak n abah terpaksa balik awal. mulanya nak balik malam tu jugak tapi pak ngah x bagi. dia suh balik pagi esoknya. aku sedih sangat bila mak nak balik dah tapi nak wat mcm mana. hubby pulak mulanya kata bleh balik pkul 1 tapi tiba2 meeting pospon sampai petang. bule pengsan aku sementara nak tunggu dia sampai rumah. da la emosi tengah x stabil, pastu dengan x sihat lagi memang nangis2 la aku nak ikut mak balik. sebbek hubby bagi sebab kebetulan memang minggu tu pon dia nak balik.heeee.. masyeh sayang…

it feels like old times masa balik hari tu sebab dah lama kami x balik sekali macam nih.huuu…rindu zaman dolu2.hukhuk..adik aku pon ikot skali.sebokkkk ja.hehehe..sampai2 ja kat umah, terus tengok barang2 dalam umah..habih bumbung kat dapur ilang, terus dapur jadi cerah berbumbungkan langit.hehe. nasib baik la ada yang dah tolong2 angkat peti es suma pi kat tempat selamat. kalu x mesti mak aku nanges kalu peti es die rosak.hahha.sebbek x rosak. so, malas nak crita panjang2, meh tengok apa jadi kat umah aku.

seblum peti es mak aku di ubah ke tempat yang selamat.

ye..rumah aku kale ijo. markas pas.haha

uhuu..sian kan umah aku. sebbek da lepas kenduri. kalu sebelum kenduri tu tak ke naya..duet nak kenduri lagi, nak repair lagi.haish…sebbek..sebbekk..

hee…sangat seronok balik umah. mak jaga aku macam menatang minyak yang penuh. cewahhh..

“terima kasih mak!!”

alhamdulillah, dah balik cni aku makin sihat. cuma muntah2 & loya2 tu ada lagi. mak kata yang tu memang lambat skit hilang tapi badan aku da ada energy balik. maybe sebab balek rumah lama kut sampai rumah mertua pon aku x balik. sian hubby balek umah mak dia sensorang. sebbek dapat mertua yg memahami. heee

oh ya..senin tadi da start wat antenatal checkup kat klinik qistina kat SK ni ja. x larat la nak pi jauh2.dokter pempuan. baik tau dokte nih. memahami betui. x kesah bagi mc besepah2 kat aku.haha. ehe, baby dah besar. dah 4.5 cm. dah nampak jantung dia berdenyut.da nampak kaki n jari tangan.rasa sangat chumelll!!!! happy, terharu, nak nangis dan macam2 lagi perasaan aku rasa bila tengok baby kami. rupanya mungkin ni yang mak kita rasa masa mengandungkan kita dlu kan. sila la kawen n sila la mengandung kalu nak rasa apa yang aku rasa sekarang nih.heee..nanti aku sharekan gambaq baby. kna tanya pemisen hubby dlu dia bg ka dak.hee

oke la.rasa lapaq plak tapi ofis tadak orang.huuuu..xleh nak tinggai sat nak pi bli makan.huuu..**ni yang tensennya bila keja tempat shift yang beroperasi 24/7..sangat2 berharap aku dapat cari tempat tukar cepat!!dah menci duk sini.huh!**

bye bye.

Advertisements

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s