kerja

Standard

suatu petang, dah 5.30 dah nih..dalam lif on the way nak turun:

budak baru: keje call centre ni tade kaitan langsung la dengan ape yg saye belajar kat U dulu la kak..uhuuu

akak senior:ala, biasela tu dik.sume kat cni keje tade kaitan langsung dengan ape diorang balaja dulu. die ni pon baru gak (sambil tunjuk kat aku) . cube tanye die  keje die ade kaitan x dengan ape die blaja. xde kaitan kan dik kan…(sambil tengok2 kat aku)

aku: aah.heheeeheeheee….

budak baru: buat penat je saye abeskan mase 5 tahun kat U blaja engineering, sikit pon tade kaitan. kalu tau cenggini bek saye blaja sampai spm pn da cukop.

akak senior: eh, awak jangan tak tau, yang call centre kat cni sume ade degree tau.ala, biase la tu.sume orang pon rase macam tu..

 

haish budak baru ni..bersyukur la TM panggil ko masuk keja. kalu x, pegi la intebiu merata2.isk2..x reti bersyukur langsung. ahaha, pandai kata orang padahal sendiri pon sama macam tu jugak masa awal2 dulu. haiyoh2..itu la, dulu masa blaja pandai2 amik nanotech sebab course baru.teknologi baru.bajet nampak cam gempak ja. tapi memang gempak pon.hahaha. sekali bila da masuk keja, haaaa mau tau laaaa….kena jaga dinding api tuuuu….x pernahnya masa belajar dulu lecturer ajar pasal dinding api nih. tapi sekarang, akulah di antara penjaga dinding api yang terhebat di Malaysia..hakhakhak….

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s