~blablabla~

Standard

oke,when i stalked everybody’s blog,they wrote aboute their first day intern.mcm lebey kurang aku je.tapi aku cm lg bes sket kot.hahahah

oke, here the story~

awl2 pagi lagi aku da bangon nak get redi gi keje.ye la,first time nak gi keje.haha.n also 1st time drive sorg2 di pagi hari ntuk merempuh jem2 kat ats jln tu.mase mula2 nak pi tu punya la saya ketaq.haiyoh2.da la kna pi mpai butterworth nun.so kuaq pagi awai la.malangnya my hubby still in his holiday, so kna la pi butterworth sendri. sebbek abah da tunjuk jalan hari sebelum2  tu. smpai kat butterworth awal oo..kul 8.00 pagi cmtu.opis masok 8.30. so lek2 je dlu dlm keta tunggu pikah n yg len2 suma smpai. 1st day ni half day ja.yes2.sgt seronot.x sbq nak blik umah.kalu my hubby ada leh pi jln2.wuuu. so,pg tu tadak keje sgt sbb org yg kami patot jumpa tu cuti la pule.dia tataw ka ada org nak mai inten nih.ska2 hati lak pi cuti.huh. so,suma lepak cm org budus saja kat opis smpai lengoh pungkok. then,dpt borang pejanjian patu kna pi cop stem kt lhdn plak. pastu aku blik umah trus.smpat la lyn lalola n zati dan mawas ptg tu.hoho

2nd day pule, da x ketaq sgt da cm smlm.heheh. smpai2 opis dak2 nih kata org tu xdok cuti lagi.demitt~!!! apa aku nak wat nih???xkan duduk cm org budus lg.huuu.so i tot to run off at 10.00 wit my hubby pick me up. tgk2 time tu jgk la dia panggil nk wat briefing n bg blik borang yg da di cop stem tu. pastu dia bg halp day lagi.yehu2~!! abes je briefing tu apa lagi, mari kita chaloww betey…haha

3rd day cm bese le.tp sebbek akak tu datang jugak akhirnye.kitorg suma igtkan bile die dtg,kitorg dpt taw nak ditempatkan ke mn,ropa2nya blom.huuu.dia kata kja die jes wat surat untuk pi unit seblah n wat paskad. name tag la sng crita. cisss,demit2~!! satu hari menunggu menda tu siap.patu bru leh balik.lambatnya lagi leh balik.uhuu..itulah kisah di hari ketiga.arghhh~!!

4th day paling besss~!!da dapat surat suma n dtg ke unit seblah. pastu ada akak tu ckp dia akan wat penempatan n sok(hari jumaat) dtg leh amek surat tu n pi ke tmpt yg dia assignkn.the duration is jes 30 minutes.dr kul 8.30 smpai kul 9.00. patu merekea bagi kami balik~!!!!!!!!! oi,pkul 9 da leh balik ooo..tp lmbt sket la kan aku blik.bek aku ronggeng2 dulu.hoho

5th day aku pi butterworth amek surat n diorg ltak aku kat unit data platinum 2 bln n unit zpt 2 bulan. dua2 kat bm.so layankan sajas.pas amek surat trus polo pikah mai bm.dia mc lg sbb saket mata.behnyaaa. pastu igtkan da tadak keja leh balik.ropanya kna tunggu.pastu dia bg manual suh baca.huuu.tadak mud la nak baca manual tebai2 nih. lunch hr tu aku lunch sensorg kt kfc. bapak bosan sensorg.tataw nak pi mana.huhu. so,tepaksa tunggu smpai kui 5 bru leh blik.demitttt~!!!

itula story aku mase 1st week inten.gila bosan. skrg da 2nd week. pagi ikot teknisen, ptg duk sengap2 dlm opis smpai beku smpai kul 5.30. sangat bosan okeeee…apa salahnya bg la kami ni blik awai.duk dlm opis lama2 pon bkn leh blajaq pa pon kan.uhuu. ada satu hari tu aku try eskep,skali supervisor cari daaa….gila x spoting.huhu.tm cni skema seh.pastu ngn ada akak kerek lg tu.takpa kak,la ni hari kak,sok sok nih hari saya pulak…muahahhahahaha.

tadi doory the gorila kol.gile bapak bes dia siap leh guna tepon opis koling sana sini.huu..aku plak bosan sensorg kt cni.da la tade member untok gosipmungus. i wish i can transfer to the place where i have all of my friend that can gosip mosip wit me when we were bored.huhu.daa for now.sape2 yg rase kesian kt aku tu tepon la aku ye pkai tepon opis.haha

Advertisements

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s