~hari minggu yang agak malang~

Standard

assalamualaikum….

*waa..beknye saye bg salam la..hehe*

oh..sekian lamenye saye x updet blog.bkn xnak updte.dlm kepale hotak duk igt je kt blog nih.bnyk benda nak tulis sebenanye tapi disebabkan ole beberape halangan seperti tenet MMU lembab nak mampos, pastu server plak asek down, maka aku pon sgt la malas nak updet sbb nak loading new post pon da bejam2.tu pon x abeh loading.buduh2 memang buduh tenet nih.huuu.walopon aku x bayar IT fees kan *YTM bayarkan kot..haha* tapi agak marah la juge kan. apatah lagi bg sesape yg membayarnye kompem la lagi tensen. ye la, 1 sem 30 hengget tp servis cam t**k..hoho..x beknye saye kate begitu tp btol ape kan. my hubby yg dulunye memuji tenet MMU yg sgt bagos bebanding ngn UNITEN punye pon tertanya2 ape jadi ngn tenet MMU nih.uhu.sadisnye.eh..ape yg saye ngarot2 nih??ini takde kaitan ngn tajuk post nih.isk2.ape daa..

uhu.bercerita tentang ujung mggu tadi.huwaaa..malang btol la nasib kitorg.huhu.saye punye la teringin nak makan jagung bakar so kitorg pon g la pasar malam bangi tu. sebabnye minggu lepas da bli n sedap gile kot.manis btol.sbb tu teringin nak lagi.uhuuu.ole sebab dua2 x mkn ape lagi so tahap kebuluran tu agak tinggi la.haha. smpai2 je kt ctu mende 1st kitorg nampak adelah DURIAN..waa…sedap nih.kitorg da la durian’s fans.bberape minggu ni saje da brp puluh da abes sebab bli durian saje n sgt la puas hati n sedap gile kot. aha..da tgk durian ni murah lak uh,ape lagi kitorg pon share la bli tapi seblum tu nak gi cari jagung dulu.malas nak usung durian.haha.. ole sebab gerai yg kiorg bli jagung bakar tu jauh sket, kiorg pon dengan bongkaknye gi la gerai yg dekat sket nih.kunun nak rase yg gerai len punye kot2 la sedap kan.hehe. nampak jagungnye besau2 haa.nak kate wangi sgt tu xde la tp standard la bau jagung bakar n jagung rebus ni sedap kot kan.so, dengan tamaknye

“dik, jagung rebus 2, jagung bakar 2″…

haaa,banyak tu kot.da la jagung tu besau.berat lak tu.hamek ko sorg due.xpuas makan lagi taktaw le.haha. misi setrusnye adelah mi goreng yg sedap. *kitorg da mark da gerai tu.haha*pastu tibela mase ntok bli durian…weehuuu.eksited2. aha…ni bkn durian D24 atopon yang sewaktu dengannye.ni adelah durin kampong.ah,xpe la. layan je la kan. janji itu adalah buah durian. my hubby pon pilih la. nak kate x reti pilih pon x juge org tua nih.seblum nih die bli yg lawa2 je buahnye.kali ni die pilih yg x lawa punye buah. tapi bile suh pakcik tu kopek nak tgk isi dlm memang chantek la kan.bau pon semerbak je. sedap le kot nih.xpela, layan je.2 bijk seploh heng. pastu kitorg pon chow le dr ctu.

oho..masuk2 je dlm kete trus nak bedal jagung.maklumle lapo tahap gaban due2 ekor nih.haha. bau leh thn.bile ngappp je..demmmm..ni jagung ke batu yg lembut.haha.jagung tua rupanya.cis2.kan da nyesal bli bnyk2.tu la.tamak lagi.xpe2.durian ade lagi.setelah mencrai port baek punya ntok mkn durian, kitorg pon besedie la nak kopek durian nih.fuh,bau leh tahan nih. bile da bkk,alahaiiii…ciputnye isi.ade ulat plak tu.aaaa…tensen2.abes sepluh heng.huhuhuhu.due2 bijik same cmtu.  menci btoi le cenggini.mu hubby kte tobat da xmo bli durian yg murah2 nih.bek bli D24 nye puas hati.walopon kecik tapi isi banyakk. demmm~

kisah malang ujung minggu saye blum abes lagi nih.soknye pule kitorg teringin nak mkan piza hut.so pegi la piza hut yg bedekatan. da oder sume tapela kitorg duduk2 sembang2 sambil men sudoku yg ade kat situ. then, x lame pastu smpai la pizza.nyummy2.sedapnye rase.lapa gile kot. hari ni pon x mkn pe lagi so,memang kebulo tahap gaban jugak lagi la kan. hahahha. ape lagi tanpa membuang masa kitorg pon bedal le.ngapppp~*gaye dinosor makan*

demmit ntok kali ketiga. ni bukan flavour yg kitorg oder.uhuuu.ah,bedal je la.lapo sangat2 da nih. sebagai balasan ntok org piza yg anta salah oder tu,kitorg hancur2kan garlic bread die supaye die takleh recycle blik.padan muke diorg.muahahahhaha..*gelak padan muka*.then mase bayar,my hubby btaw kitorg dpt salah flavour. sebbek manager die yg jage kaunter. ole itu dapat pizza ganti ntuk flavour yg ktorg oder tu.FREE…haha.rezki nih.org kate rezki jgn ditolak.hehe.dapat le kitorg pizza free 1.leh wat dinner.haha.

ujung minggu yang malang beakhir di ctu n tibela mase lucky day ntok aku.hoho. rupe2nye skrg tgh sale bulan 3.ngok nye aku tataw.patutla aku tengok bnyk ofer sane sini. sebbek ajak my hubby die mau gak bawak aku soping.hoho.serunut nih.dpt gk kau bli 4 lai bju yg harge bawah 20 hengget.hoho.suke2.akhirnya ade juge luck disebalik malang yg menimpa.haha.

so ade banyak pengajarannye di sini:

1) jangan tamak walopon prot rase sangat lapa nak mampos

2) judge a fruit by its cover.haha

3) jangan lepaska peluang bile ade sale. *my hubby kate saye da macam mak shin chan..pantang tengok jualan murah.haha*

shinchan400x300hn4

Advertisements

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s