migrate

Standard

halo2 hai2 my dear readers,

mulai hari ini, blog aku dah berpindah ke blogspot. bukan wordpress lagi dah. syg jugak rasanya tinggalkn wordpress ni memandangkn aku start berblogging dari sini. tapi apakan daya, wordpress sgt limited utk nk edit & tambah widget.bnyk yg x compatible.so, aku amek keputusan utk berpindah.hehe.nasib baik semua post kat sini boleh export ke blogspot..hoyeahh.tapi aku xkan delete yg ada kt sini.semuanya kenangan tuuu…heee

wah, dah panjang membebel tapi link ke blog baru x bg pon lagi.haha.oke la, ni link to my new blog.

happy reading!!mmmuuaahhh!! ­čśŤ

maksu kayoo!!haha

Standard

hoyeahhh!!!

maksu irdina kayo..baru dapat duet MARA riban2.oleh iu mari kita pow dia cukup2.haha.haritu janji nak bagi hadiah kat irdina kannnn…jangan buat2 lupa yaa.hahaha.

memandangkan hujung minggu lepas satu family ada, so amat seswailah kita pow maksu irdina ni..haha.ingat nak ajak makan ikan bakar kat penang, tapi kesian la pulak kan.menangeh maksu dia satgi.haha.tunggu ummi irdina dpt bunus **banyak mn la nak dapat kali ni..iskisk**, nnti ummi belanja makan sana.hooohooo.oleh itu, kali ni maksu irdina belanja makan di secret recipe.**pt buntaq dah makin maju..ada secret recipe woo…woottt woottt**dah la.maleh nak stori panjang2. nak tempek gambar ja.mari layann.. ­čśŤ

mengantuk pulok irdina ni..**ya la, patutnya time irdina tidoq tu.isk isk**

muka orang kaya.haha

choc cheese berries. our fav.

chicken parmigiana

noodle in tom yum soup

pan grilled dory with lobster sauce**x sedap.**

muka hepi sebentar.haha

sayang budok nih!!mmuuahhhh!!!

okeee…sekian saja laporan makan2 kali ni..**ya la tewwww**

baibai.

Yeaaa!!!!!

Standard

Hoyeahhh!!!!

Pada hari ini, 27/02/2012, di petang suam2 kuku, anak ummi, Irdina Nazihah ni, for the first time dah boleh meniarap!!!

Ummi n abah nyeww ni so la the very mery excited.semangat bersorak bg support..irdina lg semangat la kona badan.hee.pandai anak ummi ni.dia nak tunjuk jugak kat abahnyeww dia da bleh meniarap seblum abah balik kl.hee

Sayangnya x sempat nak snap gambar dia. Tu la, seronok sangat bersorak sampai kamera x sempat nk amek.tsk..tskk..lepas ni kamera mesti sentiasa di tangan la.haha

X sabaq menunggu hari esok.seronoknya dapat tengok perkembangan anak depan mata.ahaaa..nak sambung unpaid leave sampai setahun bole x?heee

mandi manda

Standard

holaaaa!!!

lamanya x bukak & update blog. maklumla, duduk kat kampong xdak internet.jadi orang gua sekejap.haha. miss me??bluekkkk..bajet pemes lak orang nak rindu2 kannn..

bes gila la duk rumah nh.x yah pening2 pikir keja, penat2 nak pi keja.sebulan lagi cuti wehh tapi pejam celik pejam celik sat saja sbenarnya.isk3.irdina pulak makin manja ngan ummi dia nih.hee.**ummi sukaa!!!**dah 4 bulan okeee anak dara kecik aku nih. x lama lagi dah boleh start solid food.eksaited2 nak masak utk anak pulak.hee.

irdina dah mula nak pusing2kan badan nak menerap.asik pusing kiri, ikut abah lettewwww.suh pusing kanan x reti.haha.gigi pon mungkin da mula nak tumbuh kot sbb skrg nih asek kemam2 mulut **mcm org makan asam tuuu**.gatei gusi kot gamaknya. dah belikan teether tapi irdina x reti nak pegang lagi.haha.comel la budak ni.seryes rasa nak geget2. :))

peberet aktibiti di kala tengah hari yg panasss

semalam kami ikot opah n tok ki irdina p gerik, rumah sepupu abah irdina kat felda tawai. saja jalan2 n makan2 gitewww.. rupanya ada tempat mandi manda juge tapi bukanlah air terjun. tempat tu macam tempat tadahan yg dibuat untuk tahan air bukit.so,jadi la kolam utk mandi manda gitewww.1st time bwk irdina p tempat2 cenggitu. seblum ni asek bawak p soping complex ja..tergedik2 ha seronok budak nih. cuaca sekarang yg panas memang seswai p tempat2 mcm ni.

nak bagi irdina mandi satu badan rasa macam sejuk sgt la pulak air tu. so, wat lap2 muka, kepala, tangan n kaki sajalah. tunggu irdina besaq ckit baru ummi bawak pi plak taw..siap ummi bg berenang lagi.dengan ummi sekali terjun nnti.haha. abah irdina celup2 kaki dia dalam air, mendepang2 tangan tu seronok.haha.

suka sangat geget bjorn dia tu smpai basah. ummi plak pandai tetinggai bip dia.isk2.**sememeh betui ummi hang nih.isk3..pst pst..gemok ke aku??hukhuk**

nini cokolat celup..celup2 kaki dia..hehe

boring2 sambil teman abah mandi.

heh, seronoknya abah irdina ni mandi.jeles2!!

yaaaa…itu saja cerita weekend yang lalu.actually, banyak lagi sweet moment yg aku nak share tapi nanti2 la. nak wat menda lain dulu.hehe..sekian saja utk kali ni, nnti apdet lagi yaaa..daaaa.. ­čÖé

only for her

Standard

hola2…

seperti selalu, banyak yang aku nak ceritakan tapi mood dan masa nak menulis yillekkk..haha.

currently sibuk sikit menjaga my kiut miut doter. sanggup aku sacrifice 2 bulan gaji  amek unpaid leave semata2 untuk anakanda tersayang. oh, sungguh x sanggup rasanya nak hantar irdina ke nursery lagi sebab rasa macam kecik sangat. nnti da 5 ke 6 bulan baru ready nak lepaskan dia ke nursery. itupun nak kena survey betul2. abah irdina kata x kesah la berapa pon harga asalkn nursery tu certified dan pengasuhnya terlatih. FYI, abah irdina is more concern & cautious than me. bukan ummi irdina ni x concern & cautious tapi abah dia yg lebih because he really love his princess. ya la kan, risau jugak kalu apa2 jadi kt anak kita.ingat senang ke nak mengandung, menghadapi morning sickness yg horrible dan beranak.lepastu, org lain sesuka hati ja wat anak kita macam2.hukhuk

as of now, merasa la aku tugas seorang fulltime housewife.haha.fulltime la sangat.rumah x sempat jugak nak dikemas sepenuhnya.sekarang irdina tidoq x la lama sgt. pastu bangun nak main2.pastu nenen2 tidoq…tidoq pulak nak kna henjut buainya sentiasa.kalu tinggal, kompem dia terjaga.nak beli spring bermotor tu mau bangkrap abah.haha.dah la ummi baru pau babybjorn minggu lepas.adeh..solutionnya, ummi la henjut irdina sampai lebam.hakhak..

kenapa ummi pau abah babybjorn??sebabbbb senang nak bawak irdina pi holiday.heee.walaupon mahal tapi sangat berbaloi okeee..hari tu dah nak oder kat mommy amalini. murah dari kedai tapi bajet xdak lagi time tu. terpaksa la rilek dlu.hukhuk.kalu x mesti lagi sep. irdina pon sangat suka duduk dlm bjorn.nampak sgt selesa..kalu camtu bule la kita p korea kan.hekhek.x sempat lg nak snap gmbar irdina dlm bjorn.sangat orennnnn okee..mula nak amek pink tapi bila pikir2 balek mana tau adeknya nnti lelaki **awalnya berangan.haha** mcm x seswai plak.so, amek la oren.universal la kan?heee

oke lah.apa lagi aku nak merapu yaa??oh ya, hujung minggu tadi sempat lepak rumah aunty doory, yani & pikah kt tmn melati. thanks to my petomsss for the┬ásouvenir from korea. ­čÖé ada rezki nnti aku pulak nak pi korea.sape nak ikot lagii??hehe.

daaadaaaa for now. ­čśŤ

 

Soping2

Standard

Hari ni x plan pun nak p soping.bajet nak lepak2 di rumah saja tapi tetiba abah irdina ajak keluar. Nak pi cari kemeja kerja katanya. So, kelam kabut la siap tantek2…irdina da memang tantek, so angkut cenggitu saja.haha.

Nak dipendekkan cerita ** sebab aku malas nak tulis panjang2**, bukan abah irdina yang soping..ummi dia nih haa yg dapat soping.heheh. tu pon selai baju saja sebab irdina da stat wat persngai.hukhuk.jeles la tu sbb ummi x blikan dia barang. Nak wat cmna, mainan kat jj perda ni x banyak choice n x bes. Tunggu hari khamis nih pulak yaa..otw nak blik umah tokmi, kita singgah manjaku.ummi belikan ulat bulu kt irdina tawww…

image

image

Abah kata selamat duit abah sebab ummi dapat soping skit saja.pandai mereka buat pakatan nak kenakan ummi.ceitttt

Sekian saja aktibiti ummi dan irdina hari ni. Bes la ada tablet abah ni.sambil guling2 teman irdina tdoq pun ummi leh update.nak juge tablet bole x abah??? Heeee

E-day

Standard

It’s┬á not┬á my┬á E-day story.haha..

Semenjak dua menjak ni mcm ramai betui org nk kawen la, nak betunang la, nak menikah la dll..lebih2 lagi cuti sempena raya cina kan panjang.hee.** aku da lepas da.da ada anak punnn..hakhak**

So, todei adalah my sis in law E-day..

Congrats Kak farah!!!
Semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin.
I’m happy┬á for┬á her.

Irdina pon seronok juge.**actually ummi irdina** sebabnya seronok nak bg irdina pkai skirt yg ummi belikan.hee.comelnya anak ummi nih…

image

image

image

Selesai majlis terus kena tukaq baju sbb irdina da rimas.apo la sayang ummi nih.

image

Sekarang irdina mau tidur pule..hee. selamat siang semua…

Oh ya, x lupa juga pada opismet aku, Ida, yg bertunang pada hari ini juge..

Selamat bertunang Ida!!

…anak saya…

Standard

oh, lamanya x menaip di sini.

asek tepek2 gambaq saja. maklum la, pinjam tablet hubby maleh nak update panjang2. kalu nak update dari opis, keja pulak yang bersepah2.haiyoh2. arini sementara mail server problem, ada jugak masa terluang.hakhak

makin hari aku makin rindu kat irdina. **kompem la kan sebab anak sendri.isk3** seronok rasanya bila balik umah, ada irdina. main2 sembang2 bg tidoq pastu kacu2 dia time tengah tidoq. kompem macam2 aksi dia buat.heee.ummi sukaaa!!!irdina comel sekali!!!

semalam irdina dah cukup 3 bulan. so bawak pi klinik untuk dicucuk. cucuk kali ni lebey kurang mcm cucuk 2 bulan n akan ada demam sikit. alhamdulillah masa cucuk 2 bulan dulu irdina x demam sgt pon. badan cuma panas2 gitu2 saja. thank you to my magic milk yang membuatkan irdina sehat!!hee..hari ni pon badan irdina da stat panas. dah la nak travel balik tg piandang. jauh tuuu!!! syiannn sayang ummi nih. harap2 irdina sehat2 saja. hari jumaat nih ummi pulak balek yaa..

oh, rindunya kat irdina!!!huuu…

dah makin besar ni, makin banyak menda irdina dah pandai. pandai minum syusyu ummi **ni memang dah lama pandai.haha**. pandai nak besembang bila kita sembang2 ngan dia. pandai main ngan mr tiger & mr mumu.pandai gelak mengekek2 **betapa gembiranya aku dengaq dia gelak sampai rasa terharu nak nanges!!**dan pandai nak baca buku!!ya la, irdina nak jadi dokter kan nantiiii..hee.so, ummi nak buat irdina’s whishlist utk bulan nih.

Irdina’s whishlist:

1. playgym

2. cloth book

3. baby bjorn carrierr **utk jalan2 trip ke langkawi nanti.hoyeahh!!**

4. lot’s of toys!!!!!

5. …… apa lagi eh??

ahaaa, nanti ummi pikiaq lagi. banyak sangat ummi plan nak beli smpai lupa dah kebanyakannya.

sayang anak ummi nih!!!